Om

OM MIG

Jag heter Ulrika och är 47 år. Sen 17 år tillbaka arbetar jag som barnmorska. Jag är också mamma till två killar som är 15 och 21 år gamla, sambo med Mats, och vi har en hund som också heter Mats!

Den är faktiskt lite rolig ; )

 

När jag själv var gravid försökte jag hålla igång med lite olika former av träning. Det blev mest spinning, promenader och simning.

I vattnet upplevde jag en lätthet och rörlighet som var underbar för den tunga gravida kroppen! 

Jag önskar att jag själv hade gett mig möjlighet att få ta del av Magplasket men då fanns det bara i Göteborg och just då tyckte i alla fall jag att det var lite långt att åka.

 

När jag lite senare gick barnmorskeutbildningen så fick vi prova på detta koncept vid ett tillfälle och ända sen dess har jag tänkt att det är något jag skulle vilja jobba med och erbjuda gravida! 

 

Jag har länge haft en dröm om att få skapa något eget, lite nytt och alternativt för gravida i Borås. I september 2017 utbildade jag mig till diplomerad Magplaskledare. och sen dess har jag hållit kurser med jämna mellanrum!

Det är så roligt och givande för mig som barnmorska att kunna erbjuda Dig som väntar barn den möjligheten - att få träna i vatten och dessutom tillsammans med andra gravida och med en barnmorska som ledare.

 

De andra delarna av GravidHälsan är också något som funnits med ett tag i tanken. Att kunna ge den gravida kvinnan och hennes partner/coach verktyg inför förlossningen på ett lite mer djupgående sätt genom Profylaxkurs och att kunna lindra eventuella graviditetsbesvär och ge ett ökat välbefinnande genom gravidmassage....det ger min profession som barnmorska en fulländning!

 

 Idag är både mödra och förlossningsvården väldigt medicinskt inriktad och som kliniskt arbetande barnmorska vet jag att det tyvärr inte alltid  finns tid för det där lilla extra stödet till Dig och din partner/coach.

Då kan det vara tryggt att själv, som par, kunna förbereda sig och ha kunskap om vad man kan göra tillsammans - det ger en styrka och ett mod att våga möta förlossningen med tillit och glädje istället för oro och rädsla. 

 

Och nu finns den möjligheten här hos oss på GravidHälsan. Vi är inte med Er vid förlossningen (om vi inte har den turen att ses när ni kommer dit ;) men här får du och din partner/coach det ni behöver för att bli ett väl förberett team inför ert barns födelsedag! :)  

 

Under mina år som barnmorska har jag arbetat inom lite olika områden. Bland annat inom gynekologi, mödra och preventivvård samt inom BB och förlossningsvård. Att få möta gravida och deras familjer i olika sammanhang ligger mig kanske varmast om hjärtat även om jag överlag värnar om alla kvinnors hälsa oberoende av var i livet hon befinner sig!

 

Efter 10 år som barnmorska inom mödravården bestämde jag mig våren 2016 för att återgå till förlossningsvården, något som jag länge hade velat göra men som av olika anledningar inte riktigt blev av.

 

Jag älskar verkligen mitt jobb som barnmorska, det ger mig så många härliga och intressanta möten med kvinnor och deras familjer i olika situationer, oavsett var jag jobbar. 

 

För lite mer än ett år sen föddes GravidHälsan i min tanke. Jag tog steget och började leva min dröm! Från januari 2018 är jag egen företagare med målet att få gravida att må bättre under sin graviditet. Och jag jobbar väldigt mycket med hjärtat i min verksamhet! Något som mina kunder säger märks! 

 

Jag tänker alltid att det är roligt att utvecklas och att våga prova nytt!

Det är precis som med förlossningen: även om det kan kännas lite läskigt så är det inte är farligt! ;) 

 

Så detta.....det är bra, både för Dig som gravid eller partner och som jag kanske kommer att få möta, men också för mig själv som barnmorska i min profession! 

 

Jag hoppas vi ses!

 

Vårsoliga hälsningar Ulrika

 

Borås 2019 04 18

 

 

 

 Självklart är

GravidHälsans barnmorska HBTQ certifierad!