Om oss

   Ulrika Floberg


  • Legitimerad barnmorska
  • Diplomerad magplaskledare och profylaxbarnmorska
  • Diplomerad gravidmassör 
  • Utbildad i akupressur for birthworkers
  • Spinning Babies - utbildning 2 dagars workshop

Välkommen in hit!


Jag heter Ulrika och är grundare av GravidHälsan. Förutom att jag är stolt mamma, till två nu vuxna grabbar, har jag arbetat som legitimerad barnmorska sedan 2002 – tidigare både inom kvinnosjukvården och på Borås barnmorskemottagning. Numera är jag förutom mitt arbete på GravidHälsan även verksam som barnmorska på förlossningen på deltid. 


Barnmorskeyrket är fantastiskt och jag älskar verkligen mitt jobb. Och att få kombinera detta med mitt företag GravidHälsan, är för mig optimalt då jag kan använda mig av min profession och mina erfarenheter över gränserna i de olika sammanhangen. Grymt roligt och stimulerande om du frågar mig! 


GravidHälsan föddes i januari 2018 och precis som vid alla graviditeter så fanns det en tid innan där jag funderade på vad och hur det skulle bli med detta som komma skulle. Som barnmorska kände jag att det fattades något för gravida här i Borås. Jag ville skapa möjlighet att erbjuda något mer än bara den kliniska och medicinska vården som fanns för er som väntar barn och snart ska föda. Jag ville skapa möjlighet att må bra som gravid genom min idé – friskvård för gravida!  


Komponenterna i GravidHälsan erbjuder just detta.

Genom våra kurser får ni som väntar barn möjlighet att förbereda er inför förlossningen och även föräldraskapet. Under en lång period av rådande pandemi såg vi till att göra alla kurser privata för att försöka minska risken för smittspridning, men när allt fler är vaccinerade och samhället öppnar upp igen öppnar även GravidHälsan upp igen för gruppkurser. Du som önskar kan alltid boka privat session tex Profylaxkurs privat eller Förlossingsinformation med barnmorska - då kommer du och din partner helt själva och träffar mig på er bokade tid.  


En av våra mest uppskattade tjänster - Magplasket, vattenträning för gravida - är också äntligen tillbaka! Detta är den bästa av gravidkurser för dig som bär barnet i magen. I den varma sköna poolen får du tillsammans med dina Magplaskvänner och en barnmorska som kursledare träna, snacka om förlossning och njuta av grymt skön avslappning. Kolla in våra superfina ledare här nedan! 


Gravidmassagen som vi erbjuder är mycket uppskattad! Jag är så glad att jag valde in detta moment i utbudet och har nu jobbat med det sen 2018 på hösten, då jag gick min utbildning till diplomerad gravidmassör. Jag ger även dig som nybliven eller varande mamma massage, oavsett var du är i livet! Våra tjänster uppdateras allt eftersom 

Jag försöker att lyssna in er som väntar barn. Vad behöver ni? Vad önskar ni? Därför, under perioden med covid, skapade GravidHälsan lite alternativa aktiviteter för att ni som väntade barn då skulle kunna delta i aktiviteter tillsammans. Just nu fokuserar vi på Magplasket, Profylaxkurser, Förlossningsinformation och gravidmassage.  


Men om du kikar vidare på hemsidan så ser du att vi kan även hjälpa till med akupressur, uthyrning av TENS och presentkort om du vill ge bort en fin gåva till någon som väntar barn! 


Hos oss kan du som väntar barn öka dina möjligheter att må bra som gravid – både till kropp och själ.

Och här möter du  barnmorskor som jobbar med både hand och hjärta i verksamheten!


Välkommen till GravidHälsan i Borås! 

Ulrika Floberg

Borås

2022-02-27

     Linda Jensen


  • Legitimerad barnmorska
  • Diplomerad magplaskledare

     Rachel Vessby Bergenholtz


  • Legitimerad barnmorska
  • Diplomerad magplaskledare

Här har ni Linda 


Linda är barnmorska och började september 2021 att leda Magplasket hos GravidHälsan. Redan i början av 2020 gick hon sin utbildning till diplomerad Magplaskledare men så kom pandemin och hon fick aldrig chansen att starta igång med detta! Men nu rullar kurserna igen och Linda älskar verkligen det hon gör!

Med sin härliga energi och djupa engagemang för er som väntar barn lotsar hon er mot ett tryggare födande. Att få ta del av hennes kunskap och erfarenhet genom att delta i Magplasket i Borås kan vi bara tycka är så fantastiskt bra för er! 


Linda är barnmorska sen 2010 och jobbar inom förlossningsvården på södra Älvsborgs Sjukhus. Men inte bara det, hon har också erfarenhet från BB och gynekologisk avdelning. Henne kan ni fråga om det mesta! 


Linda älskar att träna, fika och vara med vänner och familj - även hon är mamma till två killar! Vi är glada att ha Linda med i vårt team. Hon är en barnmorska med lång, gedigen erfarenhet och med hjärtat på rätta stället! Borås

22-02-27

Detta är Rachel


Rachel är barnmorska som från och med våren 2022 kommer att vara en del i vårt team. Hösten 2021 gick hon sin utbildning till Magplaskledare. Hon brinner verkligen för att skapa trygghet och sprida kunskap till dig som väntar barn. Med den långa och gedigna erfarenhet som hon har kan du känna dig trygg och väl omhändertagen när du kommer till Magplasket i Borås. Det smittande leendet går inte att undgå och det är härligt att veta att hon med sin glädje och sitt engagemang kommer att vara en klippa för dig och dina Magplaskvänner! 


Under sina 25 år som barnmorska har hon mestadels arbetat inom BB och Förlossningsvård. Dessutom har hon verkat utomlands som barnmorska - bland annat för Unicef. Nu är hon verksam inom mödravården. 


Rachel älskar att sjunga och hon är gärna ute i naturen med sin familj - jodå hon har två killar hon med!  

Vi är glada över att hon vill vara en del av vårt team och här har ni ännu en barnmorska med hjärtat på rätta stället! 


Borås

22-02-27