Om oss

   Ulrika Floberg


  • Legitimerad barnmorska
  • Diplomerad magplaskledare och profylaxbarnmorska
  • Diplomerad gravidmassör 
  • Utbildad i akupressur for birthworkers

Välkommen in hit!


Jag heter Ulrika och är grundare av GravidHälsan. Förutom att jag är stolt mamma, till två ganska stora grabbar, har jag arbetat som legitimerad barnmorska sedan 2002 – tidigare både inom kvinnosjukvården och på Borås barnmorskemottagning. Numera är jag förutom mitt arbete på GravidHälsan även verksam som barnmorska på förlossningen på deltid. 


Barnmorskeyrket är fantastiskt och jag älskar verkligen mitt jobb. Och att få kombinera detta med mitt företag GravidHälsan, är för mig optimalt då jag kan använda mig av min profession och mina erfarenheter över gränserna i de olika sammanhangen. Grymt roligt och stimulerande om du frågar mig! 


GravidHälsan föddes i januari 2018 och precis som vid alla graviditeter så fanns det en tid innan där jag funderade på vad och hur det skulle bli med detta som komma skulle. Som barnmorska kände jag att det fattades något här i Borås. Jag ville skapa möjlighet att erbjuda något mer än bara den kliniska och medicinska vården som fanns för er som är gravida och ska föda. Jag ville skapa möjlighet att må bra som gravid genom min idé – friskvård för gravida!  


Komponenterna i GravidHälsan erbjuder just detta.

Genom våra kurser får ni som väntar barn möjlighet att förbereda er inför förlossningen och även föräldraskapet. Just nu har vi sett till att göra alla kurser privata för att försöka minska risken för smittspridning under rådande pandemi. 

Så därför får workshop ett nytt namn: Förlossningsinformation med barnmorska, som är tänkt som ett komplement till framförallt profylaxkursen, med all den praktiska informationen som ni vill ha inför er förlossning. Men oavsett om ni bokat en profylaxkurs eller ej kan ni välja att komma på denna information tillsammans.


Gravidmassagen som vi har är mycket uppskattad! Jag är så glad att jag valde in detta moment i utbudet och har nu jobbat med det sen 2018 på hösten, då jag gick min utbildning till diplomerad gravidmassör.

Och sen när du blivit mamma eller är på helt annan plats i livet kan du dessutom välja att boka in dig för en lika skön avslappningsmassage, även den utförd av mig, Ulrika.  


Vår nya tjänst Barnmorskebesöket

2020 har varit året när covid19 håller greppet om vår värld. Som barnmorska känner jag med alla blivande föräldrar som inte kan dela upplevelsen med gemensamma besök hos mödravården. Så därför har vi lagt till en ny möjlighet för er som blivande familj och erbjuder er att komma tillsammans för att lyssna på barnets hjärtljud. Vid detta besök kan ni även passa på att ställa era frågor och så klurar vi på hur barnet ligger därinne i magen. Välkommen att boka in Barnmorskebesöket! 


Förutom allt detta erbjuder vi även akupressur, uthyrning av TENS samt säljer presentkort som du kan ge bort till någon som du tycker om! 


Här kan du som väntar barn öka dina möjligheter att må bra som gravid – både till kropp och själ.

Och här möter du en barnmorska som jobbar med både hand och hjärta i verksamheten!


Välkommen till GravidHälsan i Borås! Nu blickar vi framåt mot 2021! 

Ulrika Floberg

Borås

2020-12-31