Om oss

   Ulrika Floberg


  • Legitimerad barnmorska
  • Diplomerad magplaskledare och profylaxbarnmorska
  • Diplomerad gravidmassör 
  • Utbildad i akupressur for birthworkers
  • Spinning Babies - utbildning 2 dagars workshop

Välkommen in hit!


Jag heter Ulrika och är grundare av GravidHälsan. Förutom att jag är stolt mamma, till två nu vuxna grabbar, har jag arbetat som legitimerad barnmorska sedan 2002 – tidigare både inom kvinnosjukvården och på Borås barnmorskemottagning. Numera är jag förutom mitt arbete på GravidHälsan även verksam som barnmorska på förlossningen på deltid. 


Barnmorskeyrket är fantastiskt och jag älskar verkligen mitt jobb. Och att få kombinera detta med mitt företag GravidHälsan, är för mig optimalt då jag kan använda mig av min profession och mina erfarenheter över gränserna i de olika sammanhangen. Grymt roligt och stimulerande om du frågar mig! 


GravidHälsan föddes i januari 2018 och precis som vid alla graviditeter så fanns det en tid innan där jag funderade på vad och hur det skulle bli med detta som komma skulle. Som barnmorska kände jag att det fattades något här i Borås. Jag ville skapa möjlighet att erbjuda något mer än bara den kliniska och medicinska vården som fanns för er som är gravida och ska föda. Jag ville skapa möjlighet att må bra som gravid genom min idé – friskvård för gravida!  


Komponenterna i GravidHälsan erbjuder just detta.

Genom våra kurser får ni som väntar barn möjlighet att förbereda er inför förlossningen och även föräldraskapet. Under en lång period av rådande pandemi såg vi till att göra alla kurser privata för att försöka minska risken för smittspridning, men nu när allt fler är vaccinerade och samhället öppnar upp igen öppnar även GravidHälsan upp för gruppkurser. Du som önskar kan alltid boka privat session tex Profylaxkurs privat eller Förlossingsinformation med barnmorska - då kommer du och din partner helt själva och träffar mig på er bokade tid.  


En av våra mest uppskattade tjänster - Magplasket, vattenträning för gravida - är också äntligen tillbaka! Detta är den bästa av gravidkurser för dig som bär barnet i magen. I den varma sköna poolen får du tillsammans med dina Magplaskkompisar och barnmorska som kursledare träna, snacka om förlossning och njuta av grymt skön avslappning. Missa inte detta! 


Gravidmassagen som vi har är mycket uppskattad! Jag är så glad att jag valde in detta moment i utbudet och har nu jobbat med det sen 2018 på hösten, då jag gick min utbildning till diplomerad gravidmassör.

Och sen när du blivit mamma eller är på helt annan plats i livet kan du dessutom välja att boka in dig för en lika skön avslappningsmassage, även den utförd av mig, Ulrika.  


Vår tjänst Barnmorskebesöket finns kvar

2020/2021 har präglats av covid19 och tyvärr gett många negativa konsekvenser. Kvinnor som känner sig ensamma i sin graviditet, partners som känner sig exkluderade från densamma. Hos oss får ni alltid komma tillsammans och vi har även en enkel tjänst där ni ni kan komma tillsammans för att lyssna på barnets hjärtljud. Vid detta besök kan ni även passa på att ställa era frågor och så klurar vi på hur barnet ligger därinne i magen. Välkommen att boka in Barnmorskebesöket! 


Förutom allt detta erbjuder vi även akupressur, uthyrning av TENS samt säljer presentkort som du kan ge bort till någon som du tycker om! 


Här kan du som väntar barn öka dina möjligheter att må bra som gravid – både till kropp och själ.

Och här möter du en barnmorska som jobbar med både hand och hjärta i verksamheten!


Välkommen till GravidHälsan i Borås! 

Ulrika Floberg

Borås

2021-09-09

Här har ni Linda 


Linda som också är barnmorska kommer från och med hösten 2021 att leda Magplaskgrupperna hos GravidHälsan. I början av 2020 gick hon sin utbildning till diplomerad Magplaskledare  men så kom pandemin och hon fick aldrig chansen att starta igång med detta! Så snacka om att hon är taggad nu! Hon kommer att ta hand om alla er som väljer att delta i underbara Magplasket! Så fantastiskt bra för er! 


Linda är barnmorska sen 2010 och jobbar även hon inom förlossningsvården, men har också erfarenhet från BB och gynekologisk avdelning. Henne kan ni fråga om det mesta! 


Linda älskar att träna, fika och vara med vänner och familj - även hon är mamma till två killar! Vi är glada att ha Linda med i vårt team. Hon är en barnmorska med lång, gedigen erfarenhet och med hjärtat på rätta stället! Borås

21-09-09

     Linda Jensen


  • Legitimerad barnmorska
  • Diplomerad magplaskledare