Akupressur

– må bra som gravid

Akupressur


Biverkningsfri behandling för dig som gravid eller nyförlöst!


Med akupressur kan du få hjälp med olika besvär på ett helt biverkningsfritt sätt. En behandlingsmetod som är ett bra alternativ för dig som är gravid eller nyförlöst.


Akupressur har i flera tusen år varit en del av TCM (traditional chinese medicine). Metoden innebär att man behandlar olika åkommor genom tryck/stimulering av punkter. Det är samma punkter som man använder vid akupunktur men istället för nålar används kulplåster (små frön/kulor som sätts på punkter i örat eller på kroppen).

Vetenskapliga studier visar att akupressur bland annat är smärtlindrande, höjer immunförsvaret, reglerar kroppsliga balanser, ger en omedelbar minskning av muskelspänning samt har en lugnande effekt. 


Behandlingen räknas som friskvård, vilket innebär att din arbetsgivare kanske ersätter hela eller delar av kostnaden. Det kan också vara bra att känna till att akupressur inte har några negativa effekter på vare sig mor eller barn. 


NADA öronakupressur

NADA öronakupressur är en standardiserad behandling, där man använder kulplåster som sätts på fem punkter i varje öra. NADA kan användas under hela graviditeten och även under amning.  

 NADA är för många en god hjälp när det gäller: 

 • Sömnproblem
 • Stress
 • Depression
 • Trötthet
 • Smärta
 • Spänningar fysiskt och psykiskt
 • Ångest


Det kan också hjälpa dig om du:

 • Vill höja ditt immunförsvar
 • Önskar hjälp att sluta röka
 • Vill öka din toleransnivå
 • Lider av PTSD eller utmattningssyndrom
 • Har koncentrationssvårigheterSå här går det till


Om du önskar NADA:
Vid besöket sätts små kulplåster enligt NADA i ditt öra som du sen några gånger dagligen kan stimulera själv och det gör att man får kontinuerlig behandling mellan appliceringstillfällena.
Det man rekommenderar för att nå optimal effekt är att man upprepar behandlingen

med 1–2 veckors intervall och gör upp till 10 behandlingar. Du bestämmer själv hur många behandlingar du vill ha. Många känner redan effekt efter sin första behandling.


Om du önskar akupressur med riktad behandling:
Du kommer på ett första besök där vi går igenom varför du söker hjälp. Vi applicerar kulplåster

utifrån det du behöver, möjligen i kombination med NADA som förhöjer effekten av din andra behandling. Upprepande behandling bokas in 1–2 veckor senare och då är besöket lite kortare förutsatt att vi använder oss av samma punkter. 


Mer specifika symtom som man önskar behandla kan exempelvis vara: 

 • Graviditetsillamående
 • Foglossningssmärta
 • Förlossningsrädsla
 • Förlossningstrauma
 • Postpartumdepression
 • Amningsproblem
 • Sätesbjudning


Om du önskar stimulering inför förlossning:
Vi vet att det bästa för barn och mamma är att förlossningen startar på naturlig väg. Men i vissa fall finns det skäl till att starta igång den tidigare och då kan akupressur vara till din hjälp. Det är självklart inte bara att ”sätta igång” men det kan bidra till att du kommer igång lättare jämfört med om du inte hade gjort denna behandling. I kombination med specifika lägestekniker, som vi också lär ut, kan detta bidra till ett enklare födande för dig. 

Genom att stimulera ett antal punkter på kroppen och örat påverkas livmodertappen till att mogna och bli mjukare, kortas ner och börja rikta sig framåt, vilket är det som sker när förlossningen startar spontant. Akupressur kan också hjälpa barnet att sjunka ner mer i bäckenet och genom detta öka trycket ner mot livmodertappen som kan leda till att sammandragningar startar. Det är alltså särskilda punkter som används vid denna behandling och den erbjuds endast vid starka skäl: 


 • Du ska ha passerat graviditetsvecka 40 
 • Du har en vattenavgång utan spontana värkar 
 • Du har en planerad igångsättning av medicinska skäl och vill ge kroppen en chans att starta igång på mer naturlig vägBra att tänka på

Din kropp har en viktig uppgift och det är att skydda barnet och hålla kvar det tills det anses vara dags för barnet att födas. Det kan därför krävas en del tålamod med den här behandlingen där du och din partner (som kommer med på detta besök) själva sköter stimuleringen hemma efter att ha fått punkterna utsatta hos oss. Som jämförelse kan det vara bra att känna till att även vid medicinska igångsättningar kan det ta 1–3 dagar innan man kommer igång med värkar. 

Studier har påvisat att även om förlossningen inte startar av akupressurbehandlingen så underlättar den för kroppen att svara på en medicinsk igångsättning genom att man kan använda mindre mängder läkemedel, förlossningen verkar även få ett snabbare förlopp, bli mindre smärtsam och risken för kejsarsnitt minskar.

Även under själva förlossningen kan man använda en del av dessa punkter vilket vi också visar er.

Akupressur i kombination med övningar: 

Vi rekommenderar även att man gör några särskilda övningar i kombination med akupressuren hemma. Det hjälper nämligen barnet att inta en optimal position i bäckenet vilket är en bra

förutsättning för en enklare förlossning. Det finns möjlighet att få hjälp med både akupressur

och övningar vid samma besök.


Har ni några frågor? Tveka inte att höra av er så kan vi skräddarsy er bokning på bästa sätt! 


Var?

Välkommen till oss på Skolgatan 28 i Borås.


Prislista


NADA öronakupressur: 1 behandling/30 min

Pris: 200 kr

Alternativt flergångskort 10 ggr: 1800 kr


Öronakupressur: riktad behandling nybesök/60 min

Pris: 500 kr


Öronakupressur: riktad behandling återbesök/30 min

Pris: 250 kr


Förlossningsstimulering: enbart akupressur/60 min

Pris: 500 kr


Förlossningsstimulering: akupressur i kombination med övningar/90 min

Pris: 1000 kr

Bokning av Akupressur sker via bokadirekt.se – för bokningsregler vänligen läs mer här.

Senaste nytt


Vi har flyttat och nu hittar du oss på Skolgatan 28, Borås. 

JUNI 29, 2020


Missa inte vad som händer hos oss! Följ oss gärna på Instagram och Facebook så håller du dig uppdaterad!  

JUNI 29, 2020© Copyright 2020 | GravidHälsan

Kontakta oss


GravidHälsan

Skolgatan 28, 503 33 Borås

E-post: info@gravidhalsan.se

Telefonnummer: 070-110 29 29GravidHälsan innehar F-skattsedel.

© Copyright 2020 | GravidHälsan