Akupressur

– må bra som gravid

Akupressur


Biverkningsfri behandling för dig som är gravid eller som fått barn! 


Akupressur är behandlingsmetod som är ett bra alternativ för dig som är väntar barn eller som redan fått barn. Du kan få hjälp att lindra dina besvär på ett helt biverkningsfritt sätt. Bra för dig och helt riskfritt för ditt barn. 


Lider du av sömnbesvär, stress och oro under din graviditet? Har du kraftigt illamående eller ont från ditt bäcken? Då kan akupressur vara mycket effektivt. Vi kombinerar ofta olika behandlingar så att det passar just dina besvär. 


Med akupressur kan man även stimulera inför förlossningstart. Här krävs vissa kriterier som ska vara uppfyllda innan vi utför behandling, men det är absolut värt att försöka hjälpa kroppen på ett helt naturligt sätt om dessa finns.


Bär du ett barn som valt att lägga sig i säte (rumpan ner) och du vill undvika (eller underlätta) ett mekaniskt vändningsförsök kan du prova akupressur i kombination med kroppsövningar för att få barnet att vända sig spontant. Vi ger ingen garanti att barnet vänder sig men goda chanser till detta finns. Hör av dig så berättar vi mer! 


Akupressur – hur funkar det? 

Akupressur har i flera tusen år varit en del av TCM (traditional chinese medicine). Metoden innebär att man behandlar olika tillstånd genom tryck/stimulering av punkter. Det är samma punkter som man använder vid akupunktur men istället för nålar används kulplåster (små frön/kulor som sätts på punkter i örat eller på kroppen). Behandlingen verkar på hormonell nivå. 


Vetenskapliga studier visar att akupressur bland annat är smärtlindrande, höjer immunförsvaret, reglerar kroppsliga balanser, ger en omedelbar minskning av muskelspänning samt har en lugnande effekt. 


Behandlingen räknas som friskvård, vilket innebär att din arbetsgivare kanske ersätter hela eller delar av kostnaden. Det kan också vara bra att känna till att akupressur inte har några negativa effekter på vare sig mor eller barn. VÅRA OLIKA BEHANDLINGAR


NADA öronakupressur

NADA öronakupressur är en standardiserad behandling som kan användas under hela graviditeten, under amning och av vem som helst. Besöket tar ca 20-30 min. Vid besöket sätts små kulplåster i ditt öra som du sen några gånger dagligen stimulerar själv och det gör att man får kontinuerlig behandling mellan appliceringstillfällena.


Det man rekommenderar för att nå optimal effekt är att man upprepar behandlingen

med 1 – ofta 2 veckors intervall och gör upp till 10 behandlingar. Du bestämmer själv hur många behandlingar du vill ha. Många känner redan effekt efter sin första behandling.


 NADA är för många en god hjälp när det gäller: 

 • Sömnproblem
 • Stress
 • Depression
 • Trötthet
 • Smärta
 • Spänningar fysiskt och psykiskt
 • Ångest


Det kan också hjälpa dig om du:

 • Vill höja ditt immunförsvar
 • Önskar hjälp att sluta röka eller bli av med andra beroenden
 • Vill öka din toleransnivå
 • Lider av PTSD eller utmattningssyndrom
 • Har koncentrationssvårigheterAkupressur med riktad behandling:
När du bokar ditt besök beskriver du vad du önskar behandling för. Då får vi chans att förbereda oss inför ditt besök så att det blir en så optimal behandling som möjligt. Upprepande behandling bokas in 1 eller oftast 2 veckor senare och då är besöket lite kortare förutsatt att vi fortsätter behandla det ursprungliga tillståndet. 


Mer specifika symtom som man önskar behandla kan exempelvis vara: 

 • Graviditetsillamående
 • Foglossningssmärta
 • Förlossningsrädsla
 • Förlossningstrauma
 • Postpartumdepression
 • Amningsproblem
 • SätesbjudningAkupressur för förlossningsstimulering:

Vi vet att det bästa för barn och mamma är att förlossningen startar på naturlig väg. Men i vissa fall finns det skäl till att starta igång den tidigare eller i tid och då kan akupressur vara till din hjälp. Det är självklart inte bara att ”sätta igång” men det kan bidra till att du kommer igång lättare jämfört med om du inte hade gjort denna behandling. Akupressur i kombination med specifika lägestekniker och gravidmassage kan bidra till ett enklare födande för dig. 

Genom att stimulera ett antal punkter på kroppen och örat påverkas livmodertappen till att mogna och bli mjukare, kortas ner och börja rikta sig framåt, vilket är det som även sker när förlossningen startar spontant. Akupressur kan också hjälpa barnet att sjunka ner mer i bäckenet och genom detta öka trycket ner mot livmodertappen som kan leda till att sammandragningar startar. Det är alltså särskilda punkter som används vid denna behandling och den erbjuds endast vid starka skäl: 


 • Du ska vara fullgången 39+6 eller mer
 • Du har en vattenavgång utan spontana värkar i fullgången tid
 • Du har en planerad igångsättning (av medicinska eller psykologiska skäl) och vill ge kroppen en chans till en lättare och/eller spontan start av förlossningenBra att tänka på

Din kropp har en viktig uppgift och det är att skydda barnet och hålla kvar det tills det anses vara dags för barnet att födas. Det kan därför krävas en del tålamod med den här behandlingen där du och din partner (som kommer med på detta besök) själva sköter stimuleringen hemma efter att ha fått punkterna visade hos oss. Som jämförelse kan det vara bra att känna till, att även vid medicinska igångsättningar kan det ta 1–3 dagar innan man kommer igång med värkar. 

Studier har påvisat att även om förlossningen inte startar av akupressurbehandlingen så underlättar den för kroppen att svara på en medicinsk igångsättning genom att man kan använda mindre mängder läkemedel, förlossningen verkar även få ett snabbare förlopp, bli mindre smärtsam och risken för kejsarsnitt minskar.

Även under själva förlossningen kan man använda en del av dessa punkter vilket vi också givetvis visar er när ni kommer till oss. 


Akupressur i kombination med övningar: 

Vi rekommenderar även att ni gör några enkla kroppsövningar i kombination med akupressuren hemma. Det hjälper nämligen barnet att inta en optimal position i bäckenet vilket är en bra

förutsättning för en enklare förlossning. Det finns möjlighet att få hjälp med både akupressur

och övningar vid samma besök.


Vill du maxa din behandling? 

Lägg gärna till en skön och oxytocinfrämjande gravidmassage av valfri längd för både ökat välmående och stimulans av ditt egna fantastiska förlossningshormon! 


Har ni några frågor? Tveka inte att hör av er så kan vi skräddarsy er bokning på bästa sätt! 


Var?

Välkommen till oss på Skolgatan 28 i Borås.

Prislista


NADA öronakupressur 

Pris: 250 kr


Öronakupressur riktad behandling NYBESÖK

Pris: 600 kr


Öronkupressur riktad behandling ÅTERBESÖK

Pris: 300 kr


Förlossningsstimulering enbart akupressur 

Pris: 600 kr


Förlossningsstimulering akupressur + övningar:  

Pris: 1000 kr


Förlossningsstimulering akupressur + valfri massage: 

Pris: 600 kr + tillägg för valfri massage (30, 45 eller 60 min)


Förlossningstimulering akupressur, övningar och massage: 

1000 kr + tillägg för valfri massage (30, 45 eller 60 min)


Vid sätesläge - akupressur och övningar: 

1300 kr eller 650 kr / besök om behandlingen delas upp på två tillfällen

Bokning av Akupressur sker via bokadirekt.se – för bokningsregler vänligen läs mer här.

Senaste nytt


Ingen gruppverksamhet tills vidare. I väntan på pandemifria tider så kör vi privata alternativ. Boka direkt eller hör av dig för individuell bokning. 

JANUARI 18, 2021


 Nu finns det nya tider att boka ända fram till påsk. Välkommen! 

JANUARI 18, 2021© Copyright 2020 | GravidHälsan

© Copyright 2020 | GravidHälsan

Kontakta oss


GravidHälsan

Skolgatan 28, 503 33 Borås

E-post: info@gravidhalsan.se

Telefonnummer: 070-110 29 29GravidHälsan innehar F-skattsedel.