Gravidkurs – att bli mamma

Gravidkurs – att bli mamma


Förbered dig inför att bli mamma genom temasnack, avslappning och babymediation i grupp!

INSTÄLLT TILLS VIDARE PGA COVID 19 


Väntar du barn? Känner du som många andra att du skulle vilja veta mer om gravditet och förlossning och samtidigt få möjlighet att träffa andra i samma situation? Boka din plats på vår gravidkurs – att bli mamma redan nu och se fram emot en riktigt härlig och förberedande gravidkurs tillsammans med andra gravida och din kursledare som är barnmorska! 


Vi träffas vid 6 tillfällen för att dyka ner i teman anpassade för din resa till att bli mamma. Tillsammans förbereder vi oss inför förlossningen genom temasnack, avslappning och babymeditation. För att få en personlig och givande kurs är det maximalt 5 deltagare per kurs. Om en kurs blir fullbokad och fler vill gå försöker vi lösa det med ytterligare kursstart - så hör av dig via mejl om du vill ha en plats!


Minst tre deltagare per kurs - men tipsa gärna dina gravida vänner så kan ni gå tillsammans! 


Varje tillfälle har ett eget tema som vi fokuserar på och upplägget är följande:

1. Att vara gravid

2. Att andas och slappna av

3. Att möta värkarna

4. Att våga föda

5. Att få träffa sitt barn

6. Att bli mamma


Vi börjar med ett temasnack i ca 40 minuter och därefter kommer den rogivande avslappningsstunden med babymeditation, en kopp te och frukt! Sammanlagt ses vi ca 1 timme per gång. Vi stressar inte iväg utan du kan sitta kvar en stund efteråt och bara småprata med dina kursvänner och kanske ställa nån mer fråga till barnmorskan som är din kursledare. 


När bör du gå kursen?

Anmälan kan du göra efter v. 12 i din graviditet. Du bör starta kursen omkring graviditetsvecka 28-32 (tidigare om du väntar tvillingar) men det är individuellt hur man vill göra. Det går naturligtvis att börja tidigare men mot slutet av graviditeten brukar temasnacket kännas som mest relevant.


Var?

Vi håller till i vår lokal på Skolgatan 28 i Borås.

 

Bra att veta:

När du har anmält dig får du bekräftelse med mer information skickat till dig via mail. 

Friskvårdsbidrag gäller! 

Prislista


Kurslängd: 6 veckor, 1 gång/vecka

Pris: 1990 kr


Just nu har vi valt att pausa denna gruppverksamhet då vår lokal är begränsad till ytan med tanke på de restriktioner som råder. Om du önskar att förbereda dig inför förlossningen så rekommenderar vi varmt att du bokar in dig och din partner/stödperson på en profylaxkurs som vi erbjuder för er som par.


Läs mer under Senaste nytt och Profylaxkurs.

Kursdatum våren 2021


Håll utkik på vår Instagram där du hittar den allra senaste informationen gällande vår verksamhet. Bokning av att bli mamma sker via bokadirekt.se – för bokningsregler vänligen läs mer här.