Magplasket

Magplasket


Underbar vattenträning med avslappningsövningar i den varma poolen!


Välkommen på underbara Magplasket!


Nu drar vi äntligen igång vår vattenträning för gravida i Borås igen. Väntar du barn till hösten/vintern/våren 2021/2022 tveka inte utan boka en plats direkt! Här får du en riktigt härlig och förberedande gravidkurs tillsammans med andra gravida och din kursledare som är barnmorska! 


Vi träffas vid 6 tillfällen och njuter i det varma & sköna vattnet! Tillsammans tränar vi och förbereder oss inför förlossningen genom temasnack och avslappning. Varje pass har cirka 30 minuter pulshöjande vattenträning och 30 minuter övningar av mer avslappnad karaktär.


Magplaskets vattenträning är den mest perfekta träningsformen för dig som är gravid! I det härliga vattnet upplever du en lätthet som du inte trodde var möjlig. Bra pulsträning, skön smidighetsträning och mycket mer blir möjligt när vattnet bär din tyngd. Passar utmärkt för dig med besvär från rygg och fogar. Efter träningen lägger sig ett underbart lugn över poolen. Vi börjar med temasnack och sen kommer den rogivande avslappningsstunden. Mamma-spa deluxe! 

 

Underbara avslappningsövningar varvas med temasnack, profylaxandning, målbilder samt tips och trix av barnmorskan som är din Magplaskledare. I den varma & sköna poolen (ca. 33 grader) blir det naturligt för dig och dina Magplaskkompisar, att börja tänka på och förbereda er inför förlossningen.


När bör du gå kursen?

Anmälan kan du göra efter v. 12 i din graviditet. Du bör starta kursen omkring graviditetsvecka 28-32 (tidigare om du väntar tvillingar) men det är individuellt hur man vill göra. Det går naturligtvis att börja tidigare men mot slutet av graviditeten njuter du som mest av träningen och passens temasnack om  förlossningen känns mest relevanta då. Vi har flera mammor som gått hos oss fram till beräknat datum och över tid. Är du sent ute kan du alltid höra av dig och se om det finns plats att gå några enstaka pass.


Var?

Magplasket i Borås hittar du numera på Stadsparksbadet. I nyrenoverade och fräscha lokaler finns den härliga varmvattenpoolen som är enskilt belägen och avskärmad från övriga badet. 


Passar det alla?

Tyvärr inte! Brukar du ha besvär med mycket urinvägsinfektioner bör du eventuellt inte välja vattenträning. Du kan alltid höra av dig till oss för att få råd kring detta. Om vi avråder dig från Magplasket kan vi alltid boka in en Profylaxkurs för dig och din partner istället!


Sent ute eller hinner inte gå en hel kurs?

Hör av dig. Ibland kan det finnas möjlighet att gå en kortkurs. Detta i mån av plats.

 

Bra att veta:

När du har anmält dig så får du bekräftelse och mer information skickat til dig via mail. 

Friskvårdsbidrag gäller! 

Magplasket enligt tidigare deltagare

"Superbra! Har längtat till varje måndag!"


"Rolig och skön träning i en bra kombo med förberedande snack inför förlossningen!"


"Tiden för mig själv och min bebis!"


"Varenda liten krämpa som dyker upp vartefter veckorna går försvinner när jag varit på ett Magplaskpass!"


"Grymt skön avslappning"


"Fantastisk ledare – får mig att känna mig lugn och trygg."


Prislista


Magplasket : 6 veckor, 1 gång/vecka 

Torsdagar 18:00 - 19:00 eller 19:00 - 20:00 Pris: 2290 kr


I priset ingår 6 härliga kurstillfällen i varmpool, inträde till Stadsparksbadet, en fin kurskasse med lite smått och gott i. Dessutom har du alltid en erfaren barnmorska som kursledare. Trygghet för dig! PARPLASKET - Tillsammans med din partner! 

En eller ett par gånger per termin bjuder vi in till härliga Parplasket. Du och din partner kommer på ett helt separat tillfälle för att köra ett härligt vattenträningspass som även inkluderar temasnack om partnerns viktiga roll under förlossningen samt en grymt skön avslappning tillsammans. Håll utkik efter detta på vår Instagram och under Senaste nytt här på hemsidan. 


Pris: 695 kr / par och tillfälle


Anmälan till Parplasket sker via info@gravidhalsan.se Endast 6 par per tillfälle - du får en bokningsbekräftelse när bokningen är klar. Alla kan boka en plats på härliga Parplasket. Inga förkunskaper behövs. Anmälan är bindande och ska avbokas minst 24 h - annars behöver vi debitera er. Betalning via swish på plats eller innan om så önskas. Kvitto erhålls och det ingår i friskvård. 


Magplasket hösten 2021


Kursstart 1: 23 september  (v. 38 - v. 43)


Kursstart 2: 11 november (v. 45 - v. 50) 


Magplasket våren 2022


Kurstart 1: 13 januari (v. 2 - v. 8) - paus v 7


Kurstart 2: 10 mars    (v. 10 - v. 15) 


Bokning av Magplasket sker via bokadirekt.se – för bokningsregler vänligen läs mer här.