Magplasket

Magplasket


Underbar vattenträning med avslappningsövningar i den varma poolen!


Välkommen på underbara Magplasket!


Väntar du barn till våren/sommaren 2023 tveka inte utan boka en plats direkt! Här får du en riktigt härlig och förberedande gravidkurs tillsammans med andra gravida och din kursledare som är barnmorska! 


Vi träffas vid 6 tillfällen och njuter i det varma & sköna vattnet! Tillsammans tränar vi och förbereder oss inför förlossningen genom temasnack och avslappning. Varje pass har cirka 30 minuter pulshöjande vattenträning och 30 minuter övningar av mer avslappnad karaktär.


Magplaskets vattenträning är den mest perfekta träningsformen för dig som är gravid! I det härliga vattnet upplever du en lätthet som du inte trodde var möjlig. Bra pulsträning, skön smidighetsträning och mycket mer blir möjligt när vattnet bär din tyngd. Passar utmärkt för dig med besvär från rygg och fogar. Efter träningen lägger sig ett underbart lugn över poolen. Vi börjar med temasnack och sen kommer den rogivande avslappningsstunden. Mamma-spa deluxe! 

 

Underbara avslappningsövningar varvas med temasnack, profylaxandning, målbilder samt tips och trix av barnmorskan som är din Magplaskledare. I den varma & sköna poolen (ca. 33 grader) blir det naturligt för dig och dina Magplaskvänner, att börja tänka på och förbereda er inför förlossningen.


När bör du gå kursen?

Anmälan kan du göra efter v. 12 i din graviditet. Du kan starta kursen omkring graviditetsvecka 28-32 (tidigare om du väntar tvillingar) men det är individuellt hur man vill göra. Det går naturligtvis att börja tidigare men mot slutet av graviditeten njuter du som mest av träningen och passens temasnack om  förlossningen känns mest relevanta då. Vi har flera mammor som gått hos oss fram till beräknat datum och över tid. Är du sent ute kan du alltid höra av dig och se om det finns plats att gå några enstaka pass. Ibland kan vi erbjuda en kortkurs 3 eller 4 ggr om utrymme finns. 


Var?

Magplasket i Borås håller till på Stadsparksbadet. I nyrenoverade och fräscha lokaler finns den härliga varmvattenpoolen som är enskilt belägen och avskärmad från övriga badet. 


Passar det alla?

Tyvärr inte! Brukar du ha besvär med mycket urinvägsinfektioner bör du eventuellt inte välja vattenträning. Du kan alltid höra av dig till oss för att få råd kring detta. Om vi avråder dig från Magplasket kan vi alltid boka in en Profylaxkurs för dig och din partner istället!


Sent ute eller hinner inte gå en hel kurs?

Hör av dig. Ibland kan det finnas möjlighet att gå en kortkurs. Detta i mån av plats.

 

Bra att veta:

När du har anmält dig så får du bekräftelse och mer information skickat til dig via mail. 

Friskvårdsbidrag gäller! 

Magplasket enligt tidigare deltagare

"Superbra! Har längtat till varje måndag!"


"Rolig och skön träning i en bra kombo med förberedande snack inför förlossningen!"


"Tiden för mig själv och min bebis!"


"Varenda liten krämpa som dyker upp vartefter veckorna går försvinner när jag varit på ett Magplaskpass!"


"Grymt skön avslappning"


"Fantastisk ledare – får mig att känna mig lugn och trygg."


Prislista


Magplasket : 6 veckor, 1 gång/vecka 

Torsdagar 18:00 - 19:00 eller 19:00 - 20:00 Pris: 2490 kr 


I priset ingår 6 härliga kurstillfällen i varmpool, inträde till Stadsparksbadet som du kan uttnyttja en stund innan eller efter varje kurstillfälle, en goodiebag med lite smått och gott i. Dessutom har du alltid en erfaren barnmorska som kursledare. Trygghet för dig! 

Magplasket våren 2023


Kursstart 1: 12 januari  18:00  - FULLBOKAD


Kursstart 2:  2 februari  19:00 - FULLBOKAD


Kursstart 3:  16 mars    18:00 - FULLBOKAD


Kursstart 4:  13 april     19:00 - FULLBOKAD


Kurser hösten 2023 är inte planerade men kan eventuellt dyka upp om vi hittar en efterträdare. Så håll utkik! Bokning av Magplasket sker via bokadirekt.se – för bokningsregler vänligen läs mer här.