Profylaxkurs

Profylaxkurs


Hitta ditt lugn, känn dig trygg och lita på din kraft!

Många tänker att Profylax bara är att lära sig att andas, men det är så mycket mer! Profylax betyder nämligen att förbereda och om ni väljer att gå en kurs hos oss, kommer ni att känna er väl förberedda, lugna och trygga och ha med er massor av fina verktyg att använda när ni ska föda.


Under kursen går vi bland annat igenom förlossningsflödet och visar på kroppens styrka. Vi tränar olika andningstekniker, avslappning, provar på olika förlossningspositioner och massagemetoder för avslappning och smärtlindring. Vi jobbar även mycket med de mentala verktygen som är betydelsefulla för tankens kraft, såsom RMI och positiva affirmationer. Tillsammans med vår barnmorska får ni hjälp att formulera er positiva förväntan inför födandet. Det finns alltid tid och utrymme för de frågor och funderingar ni har – här finns gedigen kunskap och erfarenhet till er hjälp!


Efter profylaxkursen kommer du och din partner gå hem med känslan att ni är det bästa teamet. Kanske blir ni supertaggade på att få föda? Med ett fantastiskt kursmaterial som ni får med er hem kan ni fortsätta träna inför förlossningen även hemma. I er verktygslåda har ni med er kunskap, trygghet, mod och kraft. Detta kommer göra att ni känner er härligt förberedda inför ert barns födelsedag!


Extra stödperson?  Det går även bra att ha med en extra person ex doula, anhörig eller vän som du/ni planerar att ha med (eller har som plan B) vid förlossningen. Tänk på att göra det som känns bäst för dig. Vid en extra person lägger vi på 600 kr på ord kursavgift. 


Repetitionskurs om ni väntar barn på nytt

För er som väntar barn igen finns en repetitionskurs att boka! Den är helt privat och tillsammans med barnmorska går ni igenom den tidigare upplevelsen och skapar goda förutsättningar för att återigen bli det bästa teamet när ni ska föda! Använd ert gamla material eller köp till ett nytt när ni kommer till oss. Bokar gör ni genom att ni hör av er via info@gravidhalsan.se 


Profylaxkurs ingår i friskvårdsbidrag! 


När bör ni gå kursen?

De flesta par väljer en kurs runt vecka 32-36 i sin graviditet. Då finns det gott om tid att träna alla praktiska moment och även att sätta positiva målbilder på näthinnan.


Var?

Välkomna till oss på Skolgatan 28 i Borås.


Sent ute?

Maila eller ring oss så försöker vi ordna en tid som passar för er!

Profylax enligt tidigare deltagare

"Så många bra verktyg vi har fått med oss - nu vet jag vad jag kan och ska göra när det väl är dags!" /blivande pappa


"Nu har vi båda två fått med oss kunskap - det känns så bra!" /blivande mamma


"Jag tycker jag har lärt mig mycket – känner mig mycket lugnare och tryggare nu efter kursen" /blivande pappa


"Känner mig taggad! Nu längtar jag till förlossningen!"

/blivande mamma

Gör som så många andra redan gjort!

Boka en Profylaxkurs hos oss och bli det bästa teamet när ni ska föda!


Ni träffar alltid vår barnmorska Ulrika som är utbildad Profylaxbarnmorska och är dessutom  verksam på förlossningen i Borås. 


Om du vill boka en privat kurs kontakta oss via info@gravidhalsan.se eller på

telefon 070 1102929 så hjälper vi dig


Prislista: 


Profylax privat: Individuell bokningsdag beroende på önskemål och möjligheter. Bokas via mejl eller telefon. Kurstid ca 3,5 timmar. Kursmaterial och fika ingår självklart liksom helt egen tid med vår trygga och kunniga Profylaxbarnmorska Ulrika. 

Pris: 3890 kr/parVäntar ni barn igen - Profylax repetition:

För er som tidigare gått profylaxkurs och som väntar barn igen. En helt privat kurs där vi går igenom er tidigare upplevelse av förlossning och anpassar kursen helt efter era önskemål. Kurstid lite drygt 2 timmar. Kursmaterial ingår inte men kan köpas till om ni önskar ett nytt. Bokas via kontakt med oss. 

Pris: 1995 kr/parBra att veta: Ni som går Profylaxkursen första gången får altid i er kurskasse bland annat vår fina kursbok Profylaxboken (värde 299 kr) skriven av Profylaxbarnmorskornas grundare Cita Lundin. Det är ett gediget kursmaterial som ni tar med er hem.


Bokning av privat Profylaxkurs sker via mail: info@gravidhalsan.se eller telefon 070-1102929 – för bokningsregler vänligen läs mer här.