TENS

TENS


Lindra dina smärtor med en enkel och biverkningsfri metod!

TENS är en enkel och biverkningsfri smärtlindringsmetod som du kan använda under din graviditet (från v. 12) vid såväl foglossning eller andra rygg- och bäckenbesvär, som vid själva förlossningen.


TENS används genom att du fäster mjuka plattor (elektroder) över ett område på kroppen. Antingen där du har ont eller bak på ryggen där våra nervtrådar passerar med sina smärtimpulser till hjärnan. Du kopplar sedan dessa elektroder till ett par sladdar som går till en dosa och sen styr du själv den styrka som du vill ha. De elektriska impulserna jobbar på två sätt. Dels bryts smärtimpulserna till hjärnan, men den stimulerar även till ökad frisättning av dtt eget "kroppsmorfin", endorfinet, vilket ger dig smärtlindring.


Denna smärtlindringsmetod är bra i början av förlossningen och för många under hela öppningsskedet. Den kan med fördel även användas under den första tiden efter förlossningen!


Vi rekommenderar att du hyr den under en månads tid med start cirka 2-3 veckor före beräknad förlossning. Vår barnmorska Ulrika visar dig precis hur allt fungerar.Prislista


TENS: Du hyr den under fyra veckors tid.

Pris: 699 kr/månad inklusive 4 st stora självhäftande kroppselektroder.

Vill du förlänga din hyresperiod betalar du endast 150 kr/påbörjad vecka.


Behöver du köpa till extra elektroder (vid långtidsanvändning) betalar du 250 kr för 4 st. 


Vi använder oss av TENS-apparaten Cefar Femina som är speciellt framtagen till dig som är gravid och ska föda barn. 


Vill du hyra en TENS?

Kontakta Ulrika på GravidHälsan på telefon

070-110 29 29 för att boka in en passande tid. Apparaten hämtas sedan på vår mottagning på Skolgatan 28 i Borås.


Lämna tillbaka lånad TENS? 

När det är dags att lämna tillbaka din TENS så hör bara av dig och avtala en tid när vi är på plats på Skolagatan. Du kan sen bara lämna in den i vårt väntrum även om vi är upptagna med kund.